کلینیک مروارید

کاربردهای پی آر پی (prp)

1402/10/10
265
5
1

prp یا پی آر پی یک روش درمانی است که از خون بیمار بهره می‌برد. در این روش، مقداری از خون جدا شده و پس از پردازش، پلاکت‌ها یا ترومبوسیت‌ها که حاوی فاکتورهای رشد و مواد مفید هستند، جدا می‌شوند. سپس، پلاسمای غنی از پلاکت در نقاط مختلف بدن بیمار تزریق می‌شود. پلاکت‌ها نقش مهمی در فرآیندهای خونی و بهبود زخم و بازسازی بافتها دارند. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به مناطق مختلف، فعالیت سلول‌های بافتی افزایش یافته و فرآیند بازسازی بافت‌ها و التیام زخم‌ها تسهیل می‌شود.

prp یا پی آر پی یک روش درمانی است که از خون بیمار بهره می‌برد. در این روش، مقداری از خون جدا شده و پس از پردازش، پلاکت‌ها یا ترومبوسیت‌ها که حاوی فاکتورهای رشد و مواد مفید هستند، جدا می‌شوند. سپس، پلاسمای غنی از پلاکت در نقاط مختلف بدن بیمار تزریق می‌شود.

پلاکت‌ها نقش مهمی در فرآیندهای خونی و بهبود زخم و بازسازی بافتها دارند. با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به مناطق مختلف، فعالیت سلول‌های بافتی افزایش یافته و فرآیند بازسازی بافت‌ها و التیام زخم‌ها تسهیل می‌شود.

استفاده از این روش به عنوان یک راهکار موثر در درمان زخم‌ها و بهبود بافت‌ها با نتایج مثبتی همراه بوده و تحت نظارت ویژه پزشکان متخصص انجام می‌شود.


کاربردهای پی آر پی(prp)

1.درمان مشکلات مویی

تقویت رشدمو: PRP حاوی فاکتورهای رشد و سایر مواد مفید برای سلول‌های مویی است. با تزریق PRP به کف ‌سر، این مواد مفید به موها کمک می‌کنند تا بهتر رشد کنند.

کنترل ریزش مو: PRP می‌تواند به عنوان یک روش کنترل کننده برای ریزش مو عمل کند. این فرآیند با تحریک خونرسانی به فولیکول‌های مویی و بهبود محیط زنده‌ای که موها در آن رشد می‌کنند، مانع از ریزش مو می شود.

تقویت ساختار مو: PRP ممکن است باعث تقویت ساختار موها و افزایش قدرت آنها شود. این فرآیند می‌تواند موها را مقاومت‌تر به آسیب‌ها و شرایط محیطی کند.

درمان آلوپسی: در برخی موارد آلوپسی به علت مشکلات خاصی مانند التهاب یا کمبود تغذیه ایجاد می‌شود، می‌تواند. PRP  می تواند با تحریک فرآیندهای بازسازی و ترمیم، در درمان آلوپسی مفید باشد.

پیشگیری از ریزش مو پس از جراحی: در برخی موارد پس از جراحی‌های زیبایی یا جراحی‌های دیگر، ممکن است ریزش مو رخ دهد. PRP در پیشگیری از این ریزش مو و همچنین در ترمیم سریع‌تر بافت‌های مویی کمک می کند.

لیفتینگ و جوانسازی پوست: PRPممکن است به عنوان یک روش طبیعی برای لیفتینگ و جوان‌سازی پوست مورد استفاده قرار گیرد. تزریق PRP به لایه‌های عمیق‌تر پوست، با افزایش فعالیت سلول‌های بافتی و تحریک تولید کلاژن و الاستین باعث جوانسازی و افزایش انعطاف پوست می‌شود.

کاهش چین و چروک: PRP ممکن است در کاهش ظاهر چین و چروک‌های پوستی مؤثر باشد. فاکتورهای رشد موجود در PRP با تحریک تولید کلاژن باعث بهبود استحکام و انعطاف پوست می‌شوند.

درمان زخم ها و نقاط آسیب دیده پوست: PRP ممکن است به عنوان یک روش درمانی برای زخم‌ها و نقاط آسیب دیده پوستی مانند جوش‌ها و خطوط جراحی مورد استفاده قرار گیرد. این فرآیند، بازسازی بافت‌های پوستی و ترمیم سلول‌های آسیب دیده را تسهیل می‌کند.



.

مراحل پی آر پی(PRP)

جمع آوری نمونه خون: در این مرحله، یک مقدار معین از خون بیمار گرفته می‌شود. مقدار خونی که جمع‌آوری می‌شود بسته به نوع درمان و تعداد مورد نیاز پلاکت‌ها متفاوت است. نمونه خون معمولاً از ناحیه بازو گرفته می‌شود.

جداسازی پلاکت ها: نمونه خون توسط دستگاه سانتری فیوژ به اجزای مختلفش تفکیک می‌شود و پلاکت‌ها جدا می‌شوند. این مرحله به منظور افزایش غلظت پلاکت‌ها در مایع خون انجام می‌شود.

آماده سازی: این مرحله شامل افزودن مواد فعال‌کننده و تقویت‌کننده به PRP است. این مواد می‌توانند شامل اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها، و فاکتورهای رشد باشند.

تزریق: مایع PRP حاصل از مراحل قبل به محل درمان تزریق می‌شود. این محل ممکن است کف سر برای درمان مشکلات مویی، صورت برای رفع چین و چروک، یا سایر نقاط مورد نیاز برای درمان مشکلات پوستی باشد.

مهم است تا تمام مراحل این فرآیند تحت نظارت پزشک یا متخصص مربوطه صورت گیرد. همچنین، تعداد جلسات مورد نیاز برای دستیابی به نتایج مطلوب ممکن است بر اساس نوع درمان و شرایط بیمار متغیر باشد.




عوارض جانبی prp

اکثر مراجع پزشکی معتبر اعلام کرده‌اند که پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به طور کلی به عنوان یک روش ایمن و غیرتهاجمی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، برخی از افراد ممکن است عوارضی را پس از PRP احساس کنند. در زیر عوارض جانبی یا مواردی که ممکن است در اثر PRP رخ دهند، آورده شده است.

تحریک و التهاب موقت: بعد از تزریق PRP، ممکن است در محل تزریق تحریک و التهاب موقتی ایجاد شود که شامل قرمزی و یا احساس درد باشد. این علائم معمولاً موقتی هستند و به طور طبیعی در چند روز پس از تزریق کاهش می‌یابند.

عفونت: همانند هر تزریق دیگری، ممکن است خطر عفونت در محل تزریق وجود داشته باشد. اطمینان از استفاده از تکنیک‌های بهداشتی و استریل برای  تزریق حائز اهمیت است.

حساسیت و آلرژی: برخی افراد ممکن است نسبت به مواد موجود در PRP حساسیت یا آلرژی داشته باشند. این حالت به صورت خارجی، مثل خارش یا قرمزی در محل تزریق، یا به صورت داخلی با ناراحتی‌های عمومی مانند سردرد و آبریزش چشم‌ها ممکن است ظاهر شود.

تغییرات موقت در ظاهر: بعضی افراد ممکن است تا مدت کوتاهی پس از PRP تغییراتی در ظاهر پوست و مو داشته باشند مانند: سردرد موقت، تورم موقت، یا تغییرات در رنگ پوست که در اغلب موارد موقتی می‌باشند.


کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی مروارید با ارائه بهترین خدمات در زمینه رویش مجدد مو و جلوگیری از ربزش مو مانند پی آر پی پذیرای شما زیباجویان عزیز می باشد.جهت دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

ارسال دیدگاه

دیدگاه کاربران

1402/10/10

عالی بود . ممنون از مطب مقیدتون

آخرین مقالات